Kokemuksia Taltuta makeanhimo -kurssista

Taltuta makeanhimo -ohjelma on käytännönläheinen verkkovalmennus, jossa katkaistaan sokerikierre fiksuilla tavoilla – pysyvästi!

Mitä aiemmin osallistuneet sanovat kurssista?

Emilia N:

Kurssin ansiosta pääsin irti sokeririippuvuudestani, mikä oli ehdottomasti isoin plussa! Jossain vaiheessa kurssia epäröin, että voiko tämä tosiaan olla näin helppoa, pääsenkö tämän avulla sokerista eroon. Ja kurssin päätyttyä huomasin sen olevan totta!

Nyt en voisi kuvitellakaan syöväni karkkia, suklaata tai keksejä. Nyt on paljon helpompi olla kun sokeri ei enää pidä tiukasti otteessaan! Makea on yhä maku josta pidän, mutta nykyään cashew-pähkinät, tomaatit tai vaikka raakasuklaa riittävät makeaksi herkuksi. Nyt maistan aidot maut paremmin 🙂

Parasta oli monipuolisuus! Ennen kurssin alkamista yritin pohtia, että mitähän kurssilla opitaan, mutta en keksinyt oikein mitään! Kurssin kuluessa yllätyin joka viikko miten monipuolisia aiheet ja tehtävät olivat 🙂 Hyvä, että kurssi alkoi käytännön teoista ja päättyi syvällisempään itsepohdintaan.

Mielestäni kurssi oli erittäin toimiva ja kattava, enkä keksi siinä mitään kehitettävää! Kurssi auttoi minua pääsemään makeanhimosta eroon, mistä olen todella kiitollinen ja onnellinen! Se auttoi minua myös pohtimaan muutenkin terveellistä elämää, sitä miten tärkeää uni, liikkuminen, rauhoittuminen ja esimerkiksi oikea tapa syödä on.

Olen mainostanut kurssia ystävilleni ja kertonut kuinka siitä oli minulle suuri apu. Suosittelen kurssia ehdottomasti kaikille, jotka kokevat, että sokeri ja makeanhimo hallitsevat elämää. Tämän kurssin avulla siihen on mahdollista saada muutos.

Suuri kiitos vielä kerran kurssista sekä sen opeista ja neuvoista! Hienoa, että tällaisia nettikursseja järjestetään, jotta useammilla ihmisillä on mahdollisuus saada muutos aikaan elämässään.

 

Ann-Charlotte 41 vuotta:

Olen nyt pirteempi, jaksan paremmin tehdä kotiaskareet vaikka työpäivä olisi ollut pitkä ja raskas. En ole yhtä paljon ärtynyt kun aikaisemmin. Suosittelen kurssia sellaiselle henkilölle joka oikeasti haluaa irti sokerista eikä ole löytänyt oikeaa motivaatiota. Kiitos avusta, teit kurssista mukavan ja rohkaisevan positiivisella tyylilläsi!

 

Elina, osallistuja 2016:

Suosittelen kurssia kaikille jotka haluavat freesata olonsa, ovat kokeilleet kaikki "kuurit" painonpudotuksessa ja ovat muutoinkin kiinnostuneita omasta ja läheisten hyvinvoinnista!

 

Laura 31 vuotta:

”Olo on kevyempi, puhdistunut ja tasapainoinen. Ei ole tullut sellaista ärtymystä tai mielialojen vaihtelua mitä tuli usein kun napsin välipalaksi jotain sokeripitoista. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani paremmin.

Parasta oli asiantuntemus. Kurssi oli monipuolinen ja hyvin tehty. Huomasi, että aiheeseen oli perehdytty kunnolla. Suosittelen kaikille, joilla makeanhimo karkaa helposti käsistä. Ja heille, jotka haluavat pitää itsestään parempaa huolta. Kiitos, kurssi oli koko rahan arvoinen!”

 

Kirsi:

Ennen kuin aloitin kurssin, epäröin voiko verkkokurssista todellakin olla apua makeanhimon ongelmiin. Epäröin turhaan! Nyt en ole neljään viikkoon himoinnut karkkia tai makeita leivonnaisia. Olen myös kiinnittänyt kiireen keskellä enemmän huomiotani itseeni, olen elänyt enemmän tässä hetkessä.

Tiedostan ja ymmärrän makeanhimoni syyt ja kuinka voin ennaltaehkäistä niitä. Olen myös oppinut pois musta-valkoisesta pakko-onnistua -ajattelutavasta ja hyväksyn repsahdukset. Jos sorrun, tiedän pystyväni seuraavan kerran valitsemaan terveellisemmän vaihtoehdon.

Suosittelen kaikille heille, joilla on ongelmia makean kohtuukäytön kanssa. Ja myös heille, jotka haluavat irti kokonaan valkoisesta sokerista.

 

Tiina 53 vuotta

Nyt minulla on virkeämpi olo eikä tule nälkäpiikkejä ja väsymyskohtauksia. Muutenkin tulee valittua parempia ruoka-aineita suuhunsa.

Parasta kurssissa oli myönteisyys ja pidemmän ajan tavoitteet. Hyvät ja selkeät listat ja ehdotukset. Materiaali tuntui niin hyvin harkitulta ja toimivalta. Kokonaisvaltainen myönteinen ajattelu, jonka myötä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin selkeillä tavoilla ja todella tuntea muutokset omassa olossa.

Hyvä materiaali myöhempää käyttöä varten: tehtävät ja reseptit. On myös mukava ylläpitää asia ajankohtaisena blogia ja facebookia seuraamalla, joihin tutustuin kurssin myötä. Kurssi olisi varmasti hyödyllinen joillekin läheisistä ystävistäni, jotka painivat jaksamisen, huonon olon ja ylipainon kanssa.

 

Hanna P.:

Ystäväni oli käynyt tämän kurssin aikaisemmin ja oli tykännyt tosi paljon, joten se vakuutti vielä enemmän, enkä epäröinyt osallistumista.

Parasta on, että suolistoni voi ehdottomasti paremmin, olo on virkeämpi ja opin kuuntelemaan omaa kehoa. Tietenkin myös ihanat reseptit! Minulle tämä oli täydellinen. Kurssi auttoi minua löytämään ratkaisuja kiireen keskellä, rauhoittumaan ja saavuttamaan yleisen hyvän olon tunteen. Ehdottomasti suosittelen esimerkiksi ystävilleni.

 

Janina

Paino on tippunut ja iho parantunut. Pidin kokonaisvaltaisesta lähestymisestä. Tämä oli itselleni hyvin konkreettinen merkki siitä, että makeanhimon taklaamiseen suhtautuu vakavasti. Tämä ei ole vain yksi niistä 19999: stä karkkilakosta. Suosittelen kaikille samasta ongelmasta kärsiville.

 

Nainen, tammikuun kurssilta 2016:

Mietin ensin, riittääkö minulla aika materiaalin seuraamiseen ja koko asian työstämiseen, mutta päätin tarttua toimeen. Kehossani ei ole enää juurikaan turvotusta. Jaksan paremmin ja olen säännöllisesti nälkäinen, myös välipalan tarpeen tunnen nykyään.

Parasta oli, että makeanhimoa käsiteltiin laajasti ja selvästi. Kokonaispaketti oli erittäin hyvä ja ihanan kannustava. Suosittelen kaikille makeanhimosta kärsiville, ja stressaantuneille!

 

Minna J. 48 vuotta:

”Olen pirteämpi, iho on jotenkin kimmoisampi (ehkä turvotus ja pöhötys on hävinnyt), kehotietoisuus on kasvanut, alan vähitellen päästä sinuiksi suolistoni kanssa. Olen ollut ilman karamellia koko ajan ja sokerisia tuotteita syönyt todella vähän. Yksi tärkein oppi oli ymmärrys sille, miksi karamelleista salmiakki on ollut minulle "the Thing".

 

Päivi:

Oloni on parantunut, olen paljon energisempi. Sain heti alku matkasta pari hyvää ohjetta jolla opin tasapainottamaan ruokailuani. Parasta oli se että voi edetä myös omaan tahtiin.

Olen saanut valkoisen vehnän melko hyvin pois ruokavaliostani, kuten myös valkoisen sokerin. Nyt myös osaan sanoa Ei ja valitsemaan terveellisemmän vaihtoehdon. Suosittelisin kurssia ystävilleni ja tutuille jotka painivat samojen ongelmien parissa.

 

Ylvikki:

Kiinnostuin aiheesta heti, koska makeahimon kanssa olen enemmän tai vähemmän elänyt koko elämäni. Arvostan laajempaa tietoisuutta ja haluan ymmärtää miten me ihmiset toimimme. Minusta kurssi oli siis aika täydellinen 🙂 Kokonaisuus oli erittäin monimuotoinen. Vaikka olen lukenut ja pohdiskellut ja käynyt huikeita muutoksia läpi elämän varrella, löysin hyvin hyödyllistä tietoa. Nyt on myös seuraavat askeleet jatkon varalle aika selkeät!

Kurssin käytännöllinen lähestyminen auttoi, ettei tieto jää toteuttamatta. Keittiönkaapitkin tuli siivottua ja yllättävistäkin paikoista löytyi sokeria. Parasta on kuitenkin, että tämä on jatkuva matka, ja nyt on suunta hahmottumassa. Pureskeltavaa löytyy vielä pidemmällekin ajalle!

Suosittelen kaikille jotka ovat kiinnostuneita asiasta. Kurssi voi toimia alkusykäyksenä muutokseen, muutoksen tukena tai viilaamaan jo tehtyjä muutoksia. Erittäin monitahoinen kurssi siis! Kiitollinen kurssista. Ihan loisto työtä olet tehnyt!

 

Pirre:

Energiani on lisääntynyt. Suosittelen kurssia kaikille sokeririippuvuuden kanssa painiskeleville!

 

Ritva:

Ensin epäröin osallistunko, koska olin sen verran tutustunut asiaan, että tiesin sen aiheuttavan ison mullistuksen ruokavaliossani ja ehkä elämässäni muutoinkin. Onneksi päätin osallistua. Himoni syödä sokeria on vähentynyt, lähes loppunut. Olen ollut virkeämpi päivällä ja nukkunut rauhallisemmin yöllä. Olen ymmärtänyt, että herkutella voi ilman sokeria.

Parasta oli selkeys ja monipuolisuus! Myös kurssin toteuttaminen oli upea. Tykkäsin monikanavaisuudesta - videot, tekstit, reseptit, tehtävät ja fb-ryhmä. Suosittelen mielelläni muille paino-ongelmien kanssa kamppaileville ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

 

Heidi J.:

Aluksi mietin, onnistunko oikeasti pääsemään makeasta eroon. Sitä kun on usein ennenkin yrittänyt onnistumatta. Nyt on kuitenkin ollut erilainen asenne tähän hommaa ja olen iloinen, että osallistuin epäröinnistäni huolimatta.

Asenne makeaa kohtaan on muuttunut. Tämä kurssi on avannut tietoisuuttani entisestään makeanhimon syistä. Ymmärrän myös, miten helppo elintarviketeollisuuden on saada meidät asiakkaat koukuttumaan makeaan. Olen huomannut miten paljon virkeämpi ja energisempi olen ilman jatkuvaa sokerihumalaa. Makuaistini on terävöitynyt ja kaikki terveellinen maistuu nyt hyvältä ja niitä himoitsee. Myös mielialat ovat olleet tasaisemmat. Asenne omaa itseäni kohtaan on myös muuttunut/muuttumassa rakastavammaksi ja sallivammaksi. Suuri muutos myös siinä, ettei enää ruoski itseään virheistä.

Kaikki tieto tässä kurssissa oli mielestäni kohdallaan ja tarpeellista. 🙂 Parasta on ollut oppia uusia, terveellisiä reseptejä. Itselleni tosi tärkeä oivallus, että makeanhimo voi olla jo ihan siitä syystä, ettei saa tarpeeksi täyttävää ravintoa päivän muista ruoista. Parasta siis on, että olen todella huomannut makeanhimoni vähentyvän, olon ja unien parantuvan ja se on upeaa!

Kyllä aion suositella kurssia muillekin. Niille, jotka oikeasti haluavat tehdä makeanhimolleen jotakin. Toivoisin myös, että tämä nykyinen sokeria ihannoiva kulttuuri rupeaisi väistymään ja siitäkin syystä aion suositella kurssia muillekin.

Loppuun haluan sanoa, että sinä olet Leeni todellinen ammattilainen. Sen huomaa koko tämän kurssin rakentamisesta. Raikas olemuksesi toimii myös hyvänä esimerkkinä muille ihmisille. Et painosta vaan kannustat lempeästi mutta päättäväisesti kurssilaisia kohti uusia elämäntapoja. Olen todella kiitollinen tästä kurssista ja uskon, että kurssilla oppimani asiat jäävät pysyviksi!

 

Nainen 32 vuotta:

”Kurssin myötä positiivisuuteni on lisääntynyt ja olen päässyt irti päivittäisestä makean napostelusta. Parasta oli askel askeleelta eteneminen.

 

Leena:

Pohdin kurssille osallistumista vähän, koska olen opiskellut ravintoasioita. Olen myös hiukkasen perehtynyt ihmismieleen sekä lukemattomiin self-help- juttuihin. Mutta olin utelias näkemään, miten tämän verkkokurssi toimii ja miten kurssin koukutus on rakennettu. Lisäksi minua kiinnosti nähdä myös, miten sokerin vaikutuksia käsitellään.

Nyt syön vielä makeaa, mutta makea ei enää hallitse minua. Pystyn lopettamaan ensimmäiseen palaan ja välttämään makeaa, vaikka se olisi päiväkausia tyrkyllä- Lisäksi kun vain on aikaa, mietin aina, mitä otan sokerin tilalta.

Parasta oli hyödylliset listat ja tiiviiseen pakettiin puretut asiat. Aion suositella kurssia mm. kahdelle työterveyslääkärille, jotka pyysivät kurssin alussa minua kertomaan, millainen kokemus kurssi oli ja voisivatko he suositella kurssia asiakkailleen.

Siitä huolimatta, että aina löytyy jotain kehitettävää, pidin kurssia asiasisällöltään ja pedagogiikaltaan hyvin toteutettuna, sopivan mittaisena ja mielenkiintoisena.

 

Tiina S.:

Mietin, onko taustalla oikea asiantuntija vai joku huuhaa kurssi. Päätin ottaa riskin. --> Positiivinen yllätys oli, että taustalla oli todellinen asiantuntija!

Nyt minulla on vapauden tunne ja tunne, että hallitsen itse itseäni eikä sokeri hallitse minua. Sain myös paljon oivalluksia elämäntapaan kokonaisuudessaan. Näillä opeilla tiedän, kuinka pääsen repsahduksen tapahduttua takaisin hyvään oloon. Pidin kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta. Oli sopivasti teoriaa ja tehtäviä. Sain syvemmän tietämyksen makeanhimon taustalla ja konkreettisia esimerkkejä ja tehtäviä himon taltuttamiseen.

Hyvät työkalut taistella hyvän olon puolesta käytännössä! Suosittelen kaikille, joilla makea tuottaa ongelmia tavalla tai toisella. Kiitos todella positiivisesta ja kannustavasta kurssista. Parasta mitä minulle on pitkään aikaan tapahtunut!

 

Nainen 51 vuotta:

Kurssi oli järjestelty selkeästi moduuleihin, jotka eivät olleet liian pitkiä. Nyt olen korvannut ison osan eineksistä itsetehdyillä ruuilla. Suosittelen kaikille sokerihiirille kokonaisvaltaisuuden vuoksi.

 

Kaisa 31 vuotta:

Parasta kurssissa oli uudet odottamattomat näkökulmat, ja että aihetta lähestyttiin niin kattavasti. Suosittelisin ehdottomasti kaltaisilleni ihmisille, jotka epäröivät sokerin roolia (tunne-)elämässään. Tuntui ettei kaikki voi olla kohdillaan mutta kurssilta sain vastauksia miksi näin oli.

Haluan vielä sanoa, että niin moni kärsii sokerin syömisestä, että sen vaikutuksia pidetään normaalina ja niiltä on pakko sulkea silmät, jotta "normaali" elämä ja valinnat mahdollistuvat. Asiaa selitellään ja haittoja vähätellään, joten kun joku valitsee toisin alleviivaa hän myös muka sinun valintojasi. Pysyvää muutosta pidetään mahdottomana. Toivon että omalla esimerkilläni voin myös todistaa ettei se ole sitä. Tunnistan nämä reaktiot itsestäni. Ajattelin itse samalla tavalla, mutta nyt katson asiaa aivan eri kohdasta.

Voin tällä hetkellä niiiiiiiiin paljon paremmin, etten olisi itsekään uskonut. Kiitos Leeni uskoni vahvistamisesta! Jatka tärkeää työtäsi!

 

Iloinen osallistuja:

Ihania ja käytännöllisiä vinkkejä ja paljon jää vielä pureskeltavaa kurssin jälkeenkin. Työmatkojen vuoksi, missä myös illallisia asiakkaiden kanssa, en pysynyt kurssin aikana sokerittomalla kokonaan mutta huomattava parannus kuitenkin. Ihanaa oli valmentajan välittämä fiilis, joka motivoi ja sai tsemppaamaan. Pidin myös monista hyödyllistä vinkeistä ja resepteistä. Suosittelisin muille!

 

Nainen 40 vuotta:

Hetken kyllä epäröin osallistuako, koska useimmiten en saa haasteissa todellisia muutoksia aikaiseksi. Parasta oli monipuolinen lähestymistapa aiheeseen, selkeä verkkoympäristö ja kouluttajan välitön palaute. Kurssi on tuonut minulle erilaisia näkökulmia makean syömiseen ja sen vähentämiseen. Suosittelisin kenelle tahansa, joka haluaa päästä makeasta irti. Minusta tämä oli hieno toteutustapa kurssille, harvinaisen selkeästi rakennettu ja jäsennelty kokonaisuus moniin muihin työelämässä ja opiskelussa eteen tulleisiin verkkokursseihin verrattuna.

 

Nainen 34 vuotta:

”Sokeririippuvaisuus on tällä hetkellä hanskassa. Nyt menen päivä kerrallaan kohti terveellisempää elämää ja uusien tapojen oppimista.”

 

Mona 22 vuotta

Hurjan iso muutos! Vireystila ja yleinen fiilis kohonnut suuresti. Minulla on tällä hetkellä elämässäni muutenkin suuria muutoksia ja stressinaiheita. Siispä olen varma, että kurssin kautta opitut uudet tavat ovat antaneet minulle lisävirtaa selvitä haasteissa.

Olen erittäin positiivisesti yllättynyt kuinka tehokas verkkokurssi oikeasti oli! Tästä jää käteen hyvä olo ja mieli sekä eväät ihan oikeasti panostaa hyvinvointiinsa myös jatkossa. Hyvin todennäköisesti osallistun jollekin toisellekin kurssille tulevaisuudessa! Olet Leeni huisi tyyppi, kiitos sinulle 🙂

Sama osallistuja kolmannen kurssiviikon alkaessa:

Nyt puoliväliin mennessä haluan sanoa, että olen kovin kiitollinen että ihan sattumalta eksyin tilaussivulle. Jo tähän mennessä tämä kurssi on tarjonnut niin moneen asiaan apua, jonka olen halunnut pidempään korjata. Kurssin aikana tulee tehtyä niin kokonaisvaltainen kroppa(ja päänuppi-)remppa, että vaikea kuvitella millaisena sitä parin viikon päästä tuntee nahoissaan eron. Leeni, olet kyllä huippuluokan elämäntapa-PT 🙂

 

Anni 33 vuotta:

”Kurssin myötä parasta on ollut yleinen olon virkistyminen. Ei yleensä tyypillisiä päänsärkyjä.”

 

Nainen 35 vuotta:

Voin henkisesti ja fyysisesti paremmin. Aiemmin olen ollut ilman sokeria ajatuksella, että kieltäydyn jostain. Nyt henkisesti koen, että oloni on vapautunut tiedostaessani, kuinka paljon sokeri tuo minulle henkistä ja fyysistä pahoinvointia ja on täysin mahdollista ja ok olla ilman siitä, kun tarjolla on hyvinvointia tukevia herkkuja. Fyysisistä muutoksista positiivisena vyötärön kaventuminen ja ähkyolojen poissaolo.

Kurssissa oli parasta prosessimainen eteneminen. Konkreettista, kättä pidempää, sai runsaan teorian ja tehtävien avulla. Kysymykset moduulien lopussa laittoi pohtimaan omaa suhdetta syömiseen ja ruokaan.

Aiemmin olen ollut viikkokausia ilman, mutta sitten on tullut olo, että onkohan tämäkään nyt aivan normaalia ja meneekö ortoreksian puolelle kohta jne. Sitten olenkin vetänyt seuraavaksi överit toiseen laitaan ja syönyt herkkuja hallitsemattomasti. Nyt koen, että alan löytää oikeaa tapaani suhtautua ruokaan ja itseeni. En jaksa enää miettiä myöskään sitä, mitä joku ajattelee omista valinnoistani. Aikaisemmin olen saattanut ottaa kakkua kylässä, koska en ole halunnut loukata ketään tai olla rasittava terveysintoilija.

Suosittelen ehdottomasti juuri kaltaisilleni tai oikeastaan ihan kenelle tahansa, kenellä on vääristynyt suhde syömiseensä (makeaan ja muuhun). Kiitos Leeni tästä kurssista! Koen, että kannatti satsata ja olen saanut rahoilleni vastinetta.

 

Nainen, osallistuja 2016:

En ole niin ankara itselleni, osaan kieltäytyä herkuista, verensokeri pysyy tasaisena, olen energisempi ja painoa on pudonnut. Kurssi oli monipuolinen, aihetta lähestyttiin monelta kantilta ja antoi hyviä vinkkejä myös muuten terveempään elämään. Suosittelen makeanhimosta kärsiville ja myös suolisto-ongelmaisille. Kiitos!

 

Merja S.:

Halusin jotain konkreettista ja koska lakot eivät pidä, päätin osallistua. Parasta oli ihanan lempeä valmentaja, ja hyvä, että voi omaan tahtiin käydä asioita läpi. Nyt minulla on vahva olo että olen päässyt makeasta eroon. Enää ei tee mieli suklaata joka oli pahin vihollinen ja koukuttaja.

Kokonaisuus oli kattava ja ymmärsin kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen. Opin itseni kuuntelua ja että elimistö kyllä tietää. Suosittelen kyllä kaikille jotka haluaa päästä sokerista eroon. Kuurit ja ym. eivät auta vaan perehtyminen syvemmälle asiaan. Kiitos tästä matkasta hyvään oloon ❤

 

Kaisa 27 vuotta:

”Parasta oli kokonaisvaltainen tieto. Ja se, että kurssin ansiosta löysin motivaatiota ja päätöstä syvemmin, että nyt on aika irroittautua sokerista oikeasti. Suosittelen kurssia kaikille, jotka kamppailee sokerin/hiilareiden syömisen kanssa, jotka haluaa kokonaisvaltaisesti terveellisemmät elämäntavat ja elää pirteänä ilman jatkuvaa väsymystä ja muita oireita.”

 

Outi T.:

Ymmärrän, että tämä on vasta alkua. Silti tiedän, ettei entiseen ole enää paluuta!

 

Mimmi:

Tulevaisuus näyttäytyy valoisammalta. Itseen suhtautuminen on armollisempaa. Koen hallitsevani mielitekoja, jos niitä tulee. Pöhötys on lähtenyt, kasvot etenkin kirkastuneet. Rasvaa on hieman lähtenyt kehosta. Olen myös energisempi, tyytyväisempi ja positiivisempi.

Hankala sanoa, mikä oli parasta. Niin moni asia! Ehkä se, että opin herkuttelemaan terveesti vailla syyllisyyttä. Että oikeasti en koe jääväni mistään paitsi jättäessäni valkoisen sokerin. Tunnepuolen jutut olivat tärkeimmät minulle.

Nyt minusta vahvasti tuntuu että olen päässyt irti sokeririippuvuudesta, ainakin valkoisesta sokerista iäksi! Kurssi auttoi pysähtymään ruoan äärelle, ymmärtämään mitä se minulle merkitsee ja syönkö tunteeseen vai nälkään. Nyt osaan käsitellä tunnetta makeanhimon takana.

Suosittelen kaikille sokeririippuvuudesta kärsiville. Tämä olisi tarpeellinen kurssi kaikille jotka syövät "virallisterveellisten" ohjeiden mukaan. Parhaimmat tekemäni kaupat ja paras kurssi ikinä! Erittäin kattava kurssi ja loistava tukihenkilö koko kurssin ajan. Voin lämpimästi suositella kaikille joita sokeri pitää otteessaan!
 Siitä koukusta voi oikeasti päästä irti!

 

Nainen 44 vuotta:

Mieli on selkeämpi ja kehossa on ikään kuin puhtaampi olo. Parasta kurssissa asiantunteva ja monipuolinen opastus, jota oli juuri sopivasti. Kiitos, että teet tätä työtä!”

 

Nainen 32 vuotta:

”Olen ollut pirteämpi ja hyvätuulisempi. Suvaitsen itseäni ja ympäristöäni paremmin. Hyvä olo! Kurssilla sai asioista faktatietoa ja perusteluita. Tykkäsin kokonaisvaltaisesta lähestymisestä, mikä ei johda itsensä soimaamiseen jos hetkellisesti lipsahtaa. Olen nyt lempeämpi itselleni, löytänyt hyviä naposteltavia ja unohtanut karkkihöhhöt.”

 

Sirkka M. 63 vuotta:

”Kurssin sisältö oli laaja ja kattava. Innostavaa luettavaa, kertailen näitä jatkuvasti. Oloni on nyt kaikin puolin parempi, virkeämpi. Uni on parantunut, nukun heräilemättä välillä. Suosittelen kaikille joille on tärkeää oma hyvinvointi eikä ulkonäkö ja pelkkä painonhallinta! Ottakaa aikaa omalle hyvinvoinnille ja oikeille valinnoille! Iso kiitos Leeni!

 

Nainen 24 vuotta:

Turvotus ja väsymys on kadonnut ja minua palkitsee se, että vihdoinkin jaksan panostaa siihen, että kehoni saa ansaitsemansa arvoista ravintoa. Olen rohkeasti kokeillut myös sellaisten ruoka-aineiden syömistä, jotka eivät ole olleet suosikkejani aiemmin.

Parasta oli saada runsaasti käytännön vinkkejä, jotka auttoivat konkretisoimaan sitä, kuinka syödä vähemmän makeaa. Kurssi on auttanut minua onnistumaan muutoksessa, jota olen halunnut jo pitkään, mutta en ole omin avuin saanut aikaiseksi.

 

Auli:

Vatsa voi paremmin, päänsärky ja migreenikin ovat vähentyneet, olen vaihtanut karkit vähemmän epäterveellisiin vaihtoehtoihin vinkkiesi mukaan, painokin on keventynyt kilon verran.

 

Katja S.:

Verensokerini ovat nyt loistavat ja sain jättää ateria insuliinit pois kokonaan, illan pitkävaikutteista olen saanut vähentää jokatoinen ilta 🙂 Myös vatsa toimii nyt loistavasti.

 

Harriet 62 vuotta:

Olen löytämässä tasapainon makean syömisessä ja löytänyt vaihtoehtoisia tapoja herkutella. Se vaikuttaa henkisesti minuun hyvällä tavalla. Parasta oli asian hyvin monipuolinen ja perusteellinen käsittely. Hyvät ruoka- ja herkkuohjeet ja ole löytänyt vaihtoehtoisia tapoja herkutella.

 

Haluatko sinä saavuttaa saman?

Kurssi alkaa 30.8. Tule mukaan ja onnistutaan yhdessä!

Kyllä, haluan eroon makeanhimosta!

Jos haluat vielä palata kurssin tietoihin, pääset sinne TÄSTÄ!

Nainen 40 vuotta:

Olen tullut entistä tietoisemmaksi mikä vaikuttaa hyvinvointiini ja millä tavalla. Tunnen sen olossani, että olenko nukkunut tarpeeksi vai liian vähän, syönyt hyvin ja itselle sopivaa ruokaa, vai kiireessä lipsunut vanhoihin huonompiin valintoihin jne. Huomaan suhtautuvani armollisemmin itseäni kohtaan vaikken joka kerta valitsekaan sitä "parasta" vaihtoehtoa.

Kun tietää, kuinka hyvältä olo voi tuntua, haluaa pitää siitä kiinni. Nykyään haluan antaa itselleni parasta ja ajattelen, että ansaitsen sen. Aiemmin ruokavalioihin ja liikuntaan on liittyntyt paljon pakkoa ja kieltoja ja huonoja fiiliksiä. Nyt valitsen kasavassa määrin sitä, mitä kehoni ja mieleni tarvitsee.

Ymmärrän kuinka makeanhimo on niin monen asian summa, että jos muut palikat on kunnossa, makeanhimo oikeastaan katoaa itsestään. Ja siis huomattava muutos on se, että päähuomio ei enää ole painossa vaan olossa.

Kurssi auttoi konkreettisesti siinä että sen sijaan että toimisi mieliteon pohjalta, pysähtyy miettimään, mikä sen taustalla on, ja tekee sen jälkeen tietoisen valinnan. Tietää jo valmiiksi, mitkä tuotteet kannattaa jättää kaupan hyllylle niin kaupassa käynti on hieman sujuvampaa. Ja on niitä valmiita ruokaohjeita jos omassa päässä ei liiku yhtään ideaa. 😀 Tykkään kovasti niistä resepteistä.

Parasta kurssilla se, että käytiin tarpeeksi laajasti makeanhimoon vaikuttavat asiat läpi ja ne avattiin niin hyvin. Osiot olivat tarpeeksi lyhyitä ja täten helpommin omaksuttavia. Paljon vinkkejä ja ideoita. Se myös, että ei tullut sellaista tuomitsevaa ohjeistusta, että "älä selittele vaan ota itseäsi niskasta kiinni". Ja sai itse valita missä määrin sokeria haluaa elämäänsä. Värikkäät, houkuttelevat, helpot ja herkulliset ruokaohjeet. Ja tykkään kovasti niistä muistilistoista! Tosi hyvä kokonaisuus!

Suosittelen ehdottomasti, koska itse sain siitä irti niin paljon. Tuli uuttakin asiaa eteen vaikka paljon jo näistä asioista tietoa, ja erityisesti toi positiivinen näkökulma, jolla kurssi tehty. Että toi hyvinvointi ei perustu siihen, että vain kurinalaisimmat selviää ja että on paljon kieltoja ja syyllistämistä, jos ei pysy "ruodussa". Sinun kurssillasi oppii ajattelemaan omilla aivoillaan, kuuntelemaan kehoaan ja tekemään tietoisempia valintoja. Ei tuijota vain sitä vaa'an lukemaa.

 

Sokerihiiri

Olen oppinut paljon, vähentänyt sokeria ja päässyt eroon sokerihimosta hyvin. Parasta oli tuki, ja tiedot ja hyvin selkeä oppimismetodi. Suosittelen muille, koska tämä toimi ei ollut huuhaata. Kiitos avusta ja menetetyistä kiloista!

 

Sanna

Kurssin myötä olen saanut varmuutta elämäntapamuutokseeni ja vahvistusta ajatuksilleni. Painonikin on pudonnut 3kg :). Ihan kuin ihonikin olisi paremmassa kunnossa.

Konkreettisimpana muutoksena se, että katson aivan eri silmin ruokapakkausten ainesosataulukoita. Olen esim. siirtynyt käyttämään täysin sokerittomia jogurtteja ja myslejä. Pystyn myös paremmin selittämään itselleni, että miksei aina tarvitse ottaa kaikkea makeaa, mitä on tarjolla. Olen oppinut kuuntelemaan mitä elimistöni oikeasti haluaa.

Parasta oli se, että aihealueet on pilkottu sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja niihin oli aina helppo palata tarvittaessa. Sivut ovat selkeät. Kurssille on varattu mielestäni hyvin aikaa.

Itse asiassa kurssi toimisi hyvin myös toisenlaisen otsikon alla. Itse mietin alussa, että onkohan tämä minulle sopiva, kun en kokenut sokereita ongelmaksi elämässäni, vaikka nyt selkeästi ymmärsin kuinka suuri merkitys niillä loppuen lopuksi on. Tämä kurssi on ollut minulle kuin piste i:n päälle terveellisiin elämäntapoihin tähdätessä :).

Ehdottomasti suosittelen ja olenkin jo tehnyt niin! Kurssi sopii ihan kaikille, joita mietityttävät terveisiin elämäntapoihin ja ravitsemukseen liittyvät asiat. Tämä kurssi on hyvä kertaus ja täydennys, vaikka olisikin lukenut paljon aiheeseen liittyvää materiaalia.

Lämmin kiitos Leeni tästä kurssista! Tässä kurssissa on ollut hinta ja latu niin kohdillaan!

 

Nainen, kevät 2018

Turvotus on hävinnyt kokonaan ja paino tippunut kaksi kiloa. Pidän vartalostani nyt tosi paljon. Ja itselleni se merkittävin asia - ilmavaivat ovat kaikonneet tyystin! Makeanhimo hävisi oikestaan heti. En oikein edes käsitä, miten tämä oli näin helppoa, kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Yksinkertaisuudessaan nerokas kurssi, joka laittaa elämän perusasiat kuntoon yllättävän suurella kädellä. Suosittelen ehdottomasti, ihan kaikille ihmisille, jotka haluavat pitää itsestään huolta, oli makeanhimoa tai ei.

 

Nainen, 50 v.

Olo on ollut "kevyempi" olen jaksanut paremmin! Parasta oli sinun positiivinen ja tsemppaava asenne, ei syyllistetä, ei pakkoa !!! Ja tietenkin se että makeanhimo on hellittänyt 😉 Eli ihme ja kumma kurssi auttaa pääsemään makeanhimosta (tai ainakin helpottaa kovasti). Suosittelen semmoisille kuin minä, että yrittää olla kokonaan syömättä ja sitten taas tulee överit...

 

40-vuotias nainen

Aluksi mietin, olenko valmis kurssille. Kävin alkuvuodesta pariakin verkkokurssia, ja huomasin, että ne olivat hiukan liikaa, enkä pystynyt keskittymään niihin kovin hyvin. Myös taloudellinen tilanne oli aihe, joka pohditutti, mutta ajattelin kuitenkin säästää muussa (vaikkapa ostamala vähemmän suklaata jne) ja ostin kurssin.

Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Olen saanut eväitä sekä henkiseen että fyysiseen vointiini. Vaikka jotkut asiat olivat jo aikaisemmilta kursseilta tuttuja, syvenivät ne vielä entisestään. Armollisuus itseä kohtaan kasvoi, ja jotta elämä ei olisi aina pelkkää mustvalkoista, yritin tämän kurssin myötä sitä opetella käytännössä. Olen saanut hitaalla tahdilla muutaman kilon pois, ja varmasti senttejäkin on lähtenyt, sen huomaa vaatteista ja peilistäkin. Olen saanut hiukan itsetuntoakin kohotettua, koska olen sitkeästi pyrkinyt syömään säännöllisesti, lopettaa tai ainakin vähentää vain erikoishetkiin Pepsi maxin (säännöllisen) juomisen ja vaihtanut veden sekä joitain makuvichyjä tilalle.

Kokonaan en ole karsinut sokerisiatuotteita, mutta ei ole tehnyt lähellekään niin paljon mieli ylimäräisiä herkkuja. On ollut hieno kokea onnistumisen kokemuksia, kun en olekaan ottanut tarjolla olleita pullia tai piirakoita. Ja jonakin kertana olen taas ottanut muutaman karkin ja se on jäänyt siihen. Olen jaksanut myös hiukan liikkua. Kurssi on motivoinut ja piristänyt, joten olen käynyt lattaritanssi-kurssilla, kävelemässä sekä pesäpalloa pelaamassa. Muutoksia on siis tullut olooni paljonkin.

Tämä ei ollut hokkuspokkuskurssi tai tekniikka. Usein kurssit myös painottavat niin paljon liikuntaan, että itselläni ainakin kurssi voi stopata siihen. Tässä keskityttiin konkreettisiin tuotteisiin jne ja erilaisiin vaihtoehtoihin.

Voin suositella kurssia ehdottomasti muille. Tuttavapiirissäni on muitakin sokerihiiriä ja niitä joilla joko tai-elämästä tuleekin jojo-elämää. Katsotaan,josko jotkut innostuisivat oppimaan asian, eikä aina vain toistamaan sitä vääristynyttä ajatusta, "miksi minulla on niin huono itsekuri, että aina vain sorrun ja sorrun kaikkiin herkkuihin". Haluan kiittää monipuolisesta ja itselle uuden näkökulman tuoneesta kurssista ja sinua innostavasta tavasta ohjata kurssia.

 

Nainen 35 vuotta

Olo tuntuu sutjakammalta ja vapaammalta. Olen syönyt sokeria herkkumuodossa vain kerran 8 viikon aikana. Kiitos, kurssi muutti elämäntapojani radikaalisti! Suosittelen kurssia kaikille joilla on ongelmia sokerin kulutuksen suhteen!

 

Petra 37 v.

Ensin epäröin, koska olen useasti aiemminkin osallistunut vaikka mihin samantyyppisiin kurssehin kuten (Painonvartijat, Kuningattaren korsetti, Uuden elämän alku, Booty core jne) ja on ehkä mennyt rahaa hukkaan, koska alku innostuksesta huolimatta jostain syystä lipsun takaisin vanhaan silti.

Onneksi lähdin mukaan! Olen oivaltanut, että itsensä ruoskiminen, kieltäytyminen herkuista ja mahdollisimman vähän syöminen ja sitten liikkuminen väkipakolla ei laihduta. Se päinvastoin lihottaa, tulee stressi ja paha mieli, eikä enää uskalla syödä kohta mitään lihomisen pelossa.
Kun pari viikkoa oli kulunut, ne himoitut herkut olivatkin äkkimakeaa, eikä yhtään niin hyviä, kun olin kuvitellut, joten niistä pystyi pysymään erossa helpommin mitä koskaan aikaisemmin. Painosta on kuukaudessa pudonnut 6kg, käsivarsista on lähtenyt 3cm, reisien ympäryksestä 4cm ja vatsan ympäryksestä 9cm. Kuin itsestään, eikä ole tarvinnut kärsiä.

Parasta oli monipuolinen silmiä avaava lähestymistapa makeanhimon eri syihin, ja järkevät, helpot konstit, joilla muutoksen saa aikaan.Ymmärrän paremmin makeanhimon mekanismeja, ja kun tiedostan ne, en ole enää niin sen tunteen vietävissä. On helpompi järkeillä makeanhimo pois, kuin tehdä siitä se kielletty synti. Suosittelen kaikille makeanhimon kourissa kamppaileville. Tosi hyödyllinen!

 

Minttu

Vatsan kunto pn parantunut. Syömisen osuus ajattelussa on vähentynyt.. makean perässä ei tarvitse enää juosta. Kokonaisvaltaisuus. Konkretia ja riittävä tiedollinen info. Hyvä ilmapiiri. Terve lähestymistapa.Karkinsyönti on jäänyt pois. Sokerin syönti on vähentynyt radikaalisti. Olen vapaampi tekemään hyviä valintoja itselleni. Suosittelisin. Samankaltaisessa tilanteessa olevalle. Myös siis kotiäideille.

 

Meri

Epäröin osallistumista, koska tiesin olevani pahassa sokerikoukussa, ja luulin etten pääse siitä irti tai että minulla ei olisi voimavaroja päästä siitä irti. Onneksi olin väärässä!

Tässä fyysisiä tuntemuksia: N. viikon sokerittomuuden jälkeen tunsin muutaman päivän aikana erikoisia "lämmönväristyksiä" jotka taisivat olla vieroitusoireita sokerista. Olo on kevyempi ja energisempi. Verensokeri ei heittele enää entiseen tapaan, mikä on ihanaa. Vatsaoireeni ovat parantuneet, ihoni on paremmassa kunnossa, pöhötys vartalosta on kadonnut, olen energisempi - voin yksinkertaisesti paremmin.

Parasta on ollut huomata ettei se ollutkaan niin vaikeaa. Ilo onnistumisista! Olen lähes lopettanut valkoisen sokerin syönnin, ja saanut siitä paremman olon itselleni. Kyllä suosittelisin henkilöille, joille sopii verkkokurssi. Kiitos! Onneksi uskalsin lähteä mukaan!

 

Eija

Olin lukenut aiheesta ja paljon ja mietin, että voiko uutta tietoa olla vielä paljon. Nyt olo on
kevyempi ja mieli iloisempi. Minun on nyt helpompi hallita kaikkia mielitekoja, vatsa voinut paremmin. Olen myös jaksanut paremmin. Suosittelen kiireisille, jotka tiedostavat ongelman, mutta tarvitsevat lisää tietoa ja apua.

 

Kati

Päätin osallistua, koska totesin, että sama raha menee melko nopeasti herkkuihin. Parasta oli kokonaisuus, selkeä kurssimateriaali, raikas ilme, reseptit ja faktatieto sekä nopeat vastaukset Leeniltä Kurssi on tuonut tietoutta, antanut rakennetta elämään. Ennen kaikkea lisätyn sokerin vähentäminen on tullut tietoiseksi valinnaksi myös miehelleni. Suosittelen kaikille, jotka kokevat, että on aika tarkastella omaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja erityisesti sokerin tai sokerittomuuden näkökulmasta.

 

Jenni

Minulla on vähemmän hallitsemattomia sokerihimokohtauksia. Ja jos sellainen tulee, tiedän mistä se johtuu. Omassa ajatustavassa huomaan suuren muutoksen. Möys aamu- ja iltapalojen muutos on ollut suuri ja auttanut eniten. Ylipäänsä makeanhimoa ehkäisevä ruokavalio on ollut hyödyllinen oppi.

 

Heidi 34 v.

Olen lukenut niin paljon kirjoja aiheesta, että en uskonut saavani mitään uutta tästä irti, mutta päätin kuitenkin kokeilla sillä olemme ystävän kanssa puhuneet, että meidät pitäisi laittaa vierotukseen. Nyt opin oikeasti, miksi makeanhimo välillä yllättää. Ylipäätänsä kaikki tieto kolahti tällä kertaa paremmin. Minulle tämä olikin monipuolinen tietopaketti joka lähestyi makeanhimoa monelta eri kantilta. Suosittelisin kurssia kaikille niille jotka eivät ole pysähtyneet miettimään sokerin syömisen syy ja seuraussuhteita sen enempää. Silmiä avaava!

 

Elina

Olen energisempi, olen laihtunut pari kiloa. Vinkit kauppalistan tekoon. Syön terveellisemmin, liikun enemmän, olen tehnyt elämäntapamuutoksen! Suosittelisin. Sellaiselle, jolla painoa kertynyt ja vielä suurempi makeanhimo kuin minulla. Kiitos Leeni, tästä kurssista on ollut tosi paljon apua. Minusta tuntuu, että voin jatkaa viitoittamallasi tiellä ja vielä voin vähän petratakin. 😊

 

Anne 40 v.

Mietin mitenkähän nettikurssi toimii mutta päätin silti kokeilla. Olen itseeni tyytyväinen että pystyin tarttumaan haasteeseen ja että pystyn kävelemään työpaikan kahvi huoneessa herkkujen ohi! Myös vatsavaivat ovat hävinneet! Olo on virkeämpi ja hoikempi eli ei turvota. Parasta oli että Leenillä on omaa kokemusta sokerihiirenä olosta ja että sisällys oli kokonaisvaltainen ja lempeällä otteella tehty. Vaikka olen ruoka-alan ihminen ja nykyään kaupassa tuore puolella osaston hoitajana niin sokerin paljous eri valmisteissa on ollut suuri yllätys. Joten myös piilosokerin tunnistaminen on ollut merkittävää. Olen työpaikalla puhunut tästä paljon koska siellä on minunlaisiani naisia monta. Ja he kamppailevat myös sokerin houkutuksia vastaan.

 

Anna ’85

Vaikka vielä tuskailen sokeriherkkujen syönnin kanssa osittain, on tärkein jo tapahtunut eli tietty muutos mielessäni eli muutoksen "avaimet" todellakin ovat omissa käsissäni. Kerrankin päätän ottaa pieniä askeleita enkä kieltäydy totaalisesti mistään makeaa vähääkään muistuttavasta. Parasta oli positiivinen ote ja ohjaus, helposti selitetyt fysiologiset jutut, suolisto-osuus, kokonaisvaltaisuus ja tehtävälomakkeet, joita voi hyödyntää myöhemminkin.

Tykkään myös siitä, että kurssi ei olettanut, että osallistujat eivät tietäisi mitä terveellinen syöminen sinänsä on; vaan nimenomaan kurssi pureutui syvemmälle ja ymmärsi sen, että ihmiset usein syövät epäterveellisesti vaikka tietävät että se ei tee hyvää.

Suosittelisin, ehdottomasti! Mm. sellaisille, jotka välillä elävät väsyttävän "superterveellisesti" ja sitten repsahtavat syömään suklaalevyn illassa (kuten itse olen tehnyt...)

 

Jaana A.:

"Ennen tehostarttiin osallistumita mietin voinko oppia vielä jotain uutta. Ohjelman antoi inspiraatiota ja kannustusta jatkaa meneillään olevaa elämäntapojen muutosta. Parasta oli mukavan maanläheinen ja asiallinen lähestymistapa. Voin hyvin kuvitella miten tämän ansiosta olisin viimeistään herännyt miettimään sitä miten kehoani kohtelen. Uskon, että muutkin sokerihiiret havahtuisivat sokeripöhnästään 🙂 Suosittelen lämpimästi kaikille, joista yhtään tuntuu siltä, että sokeri hallitsee elämää. Ja hyvänä alkusysäyksenä tämä toimisi vaikka painonpudotusprojektiin."

 

Mervi K.:

"Säännölliseen ateriarytmiin päästyäni ylimääräiset välipalat ovat karsiutuneet pois ja olen myös nukkunut paremmin. Myös paino on alkanut laskea. Tavoitteeni oli tiputtaa viisi kiloa ja uskon, että se onnistuu mainiosti nyt kun lopullinen ruokaremontti on vihdoinkin tehty. Ehdottomasti parasta oli kaikki se tieto, mitä haittoja sokerista on. Kurssi avasi silmäni!! Sen aikana pääsin sokerista kokonaan eroon, myös viljatuotteet jätin ainakin toistaiseksi pois.

Nyt tiedän mistä väsymys, turvotus ja painon kohoaminen ovat johtuneet, vaikka harrastan liikuntaa useasti viikossa. Erittäin kannustavaa ja empaattista postia on oikein ilolla odottanut."

 

Johanna N.:

"Mielestäni kaikki teemat olivat todella hyviä ja se, että asiat tehtiin askel askeleelta auttoi todella ottamaan ne askelet. Yksin kaikki tämä olisi ollut hullu urakka perehtyä ja vielä toteuttaa! Alun jälkeen minun ei enää tehnyt mieli sokeria. Vatsani ei ole ollut yhtä kipeä. Nyt en himoitse mitään makeaa, syön paljon ravinteikkaampaa ruokaa, vaikka aina olen mielestäni syönyt suhteellisen terveellisesti. Suosittelin jo ohjelmaa eteenpäin, koska minulla on niin paljon terveempi olo."

 

Emma:

En epäröinyt kurssille osallistumista, koska takana oli melko pitkä jakso, kun en hallinnut makean syömistä ja halusin siitä kierteestä pois. Nyt kurssin jälkeen en enää jatkuvasti ajattele makeaa ja himoitse sitä ja osaan toimia oikein himon iskiessä. Olen oivaltanut asioita, kuten hitaan syömisen edut. Nukun paremmin kuin aikaisemmin ja ruokavalioni on aikaisempaa puhtaampi.

 

Hanna-Leena M.:

"Kiitos todella paljon!! Tämä oli aivan loistava paketti ja se auttoi todella paljon. Se, että tämä kurssi koostuu käytännön osasta ja teoriaosasta aikaansaa sen, että osallistuja ottaa omistajuuden omasta hyvinvoinnistaan! Se on ihan loistavaa. Se ei ole sama asia kuin menisi tapaamaan ihmistä, joka sitten kertoo mitä kaikkea tekee väärin ja mitä PITÄISI tehdä paremmin.

Tässä jokainen teema sisältää valinnanhetken ja kun käytännön osuus on sopivan kevyt, se tulee tehtyä ja saa heti hyvän olon omasta toiminnastaan. Loistava paketti tosiaan! Teoriaosuudetkin olivat todella oivaltavia ja kattavia. Kiitos paljon! :)"

 

Anu N.:

"Kiitos hyvästä kurssista, paljon on ollut apua ja tukea matkallani terveellisempään ruokavalioon ja varsinkin parempaan oloon! Nyt huomaan miten höttö turvottaa ja väsyttää. Ja huomasin että jäätelö maistui todella makealta. . . Hui. Tästä jatkan ilman sokeria, ei tee mieli. Ja vielä olostani. . . jo ensimmäisinä päivinä huomasin että ihoni tuntuu paljon sileämmältä. Ja nyt on alkanut rasva sulaa vyötäröltä."

 

Laura E.:

"Olen haaveillut ja aloitellutkin sokerin vähentämistä pikkuhiljaa mutta tämä tehostartti oli juuri sellainen potku persauksiin minkä tarvitsinkin. Parasta oli käytännön vinkit, ruokavinkit, reseptit, perusteelliset terveysinfot! Makuaisti on parantunut, maistoin makeuden Visiblin jauheessa ja huomasin siinä olevan sakkaroosia. En ollut aiemmin kiinnittänyt siihen huomiota. En enää kaipaa makeaa. Ja makea jopa ällöttää, kun sain pojaltani karkin se maistui yli imelältä! Minä koin tämän tosi hyväksi itselleni ja olen suositellut muillekin! Kiitos Leeni!"

 

Susanne S.:

"En epäröinyt ohjelman aloittamista, mutta aluksi oli hermot kireellä, kun en saanut karkkia. Parasta oli tieto ja että väsymys hellitti ja kiloja lähti. Vähitellen olen opetellut oikeanlaista ruokavaliota sekä vaihtoehtoisia makeatottumuksia. Koska auttoi minua, niin auttaa varmasti muitakin."

 

Taija N.:

"Aloitin kurssin, koska tarvitsin pysäytystä käsistä karanneseen herkkujen käyttöön. Olen ollut hämmästynyt, että olen niin hyvin pystynyt tällä kertaa jättämään herkut. Tämä ei siis suinkaan ole eka kerta, kun yritän tehdä elämäntapamuutosta, vaan olen kamppaillut syömisen ja painon kanssa koko ikäni. Olen tuntenut tyytyväisyyttä itseeni, kun holtiton herkkujen käyttö on loppunut.

Olen huomannut, että vatsan pömpötys on pienentynyt ja on kevyempi olo. Ehkä suurin henkinen muutos on sellainen luottamus, että vihdoin voin onnistua tai ainakin tässä on hyvä alku.... johonkin :). Yllätyin, että miten hyvin tällainen nettikurssi tsemppasi. Sille on helppo osallistua, kohtuullinen kustannus, laadukkaat materiaalit."

 

Sanna A.:

"Verensokerin heittelyt ovat vähentyneet ja sitä myöten energiatasot etenkin työpäivien aikana ovat pysyneet tasaisempina. Tätä ennen saatoin liki nukahtaa työpöytäni ääreen alkuiltapäivästä. Myös suolistoni on voinut hieman paremmin. Suosittelisin ohjelmaa etenkin sellaisille, jotka ovat vahvassa sokerikoukussa. Tehokas ja hyvä ohjelma!"

 

Maarit P.:

Olo on ollut ohjelman jälkeen paljon parempi ja motivaatio terveelliseen syömiseen on lisääntynyt. Kun tulee tietoiseksi sen kaikista haitoista, miettii kaksi kertaa mitä suuhunsa laittaa. Lisäksi käytännön harjoitukset edistivät tavoitteeseen pääsyä. Parhaaksi koin asiantuntevat hyvin perustellut ohjeet ja tekemisideat. Makeanhimo ja jatkuva nälkä katosivat tosiaan!

 

Piia 41 vuotta:

"Makeanhimo vähentynyt, olo energisempi. Olen löytänyt vaihtoehtoja makealle ja oppinut ymmärtämään taustatekijöitä."

 

Salla K., 26 vuotta:

Kroppa on hoikistunut ihan selkeästi näin lyhyessä ajassa, vaikka en ollut edes ylipainoinen. Vatsakin on toiminut paremmin heti alusta lähtien. Kurssin myötä sain todella makeanhimon rauhoittumaan, ja ensimmäistä kertaa ikinä en vain odottanut sitä hetkeä kun pääsen taas käsiksi suklaalevyyn. Tällä kertaa päällimmäisenä on ollut ajatus jatkaa uusien tapojen opettelua niin että niistä tulee pysyviä. Mielestäni kurssi olisi hyödyllinen, vaikka ei makeanhimosta kärsisikään. Voisin suositella sellaiselle, joka haluaa tehdä elämäntapamuutoksen, mutta ei tiedä mistä aloittaa. Tämä oli kivoin "karkkilakko" ikinä! 🙂

 

Nainen, 69 vuotta:

Kilot aikoivat vähetä hiljaa mutta varmasti ja sen mukana olo parani sekä fyysisesti että varsinkin henkisesti, aloin pitkästä aikaa olla taas kotona kropassani, joka kolmekymmentävuotiaana oli ollut lähes täydellinen, sitten hyvä, mutta viimeiset 10 vuotta aina kilot lisääntyivät vähitellen eikä mikään "pisteitten laskeminen" joissain laihdutusmenetelmissä auttanut vähääkään, kävi usein päinvastoin. Nyt yhdeksän kiloa on lähtenyt ja olen pystynyt pitämään sen painon, mihin pääsin. Voin ottaa pienen jälkistartin vielä viiden kilon karistamiseksi, mutta en sen enempää, sillä ikääkin on jo sen verran, että ylimääräistä rypytystä ei kaipaa, kun muuten tunsi nuorentuneensa monta vuotta.

Kurssi auttoi minua ulkonäössä, itsetunnossa, terveydessä (vähän koholla olleet verensokerit olivat taas ruodussa), jaksamisessa työssä ja terveessä suhtautumisessa ruokaan yleensä. Kaikki sujui helpontuntuisesti ja varsinkin älykkäästi ja viisaasti, mitään ihmekonsteja en haluaisi edes kokeilla, sillä kaikessa pitää olla hyvä järki tallella.”

 

Nainen:

”Oloni on erittäin tasapainoinen ja tyyni. Olen alkanut tiedostaa syömistäni paremmin, syön siis hitaammin ja se on minulle iso askel parempaan. Tiedostan makean, sokerivuoristoradan pois jäämisen vaikutuksen. WAU! Olo on aivan erilainen 🙂 Voin suositella kelle vain.”

Haluatko sinäkin viimein onnistua?

Ilmoittaudu mukaan nyt, sillä makeanhimo ei lähde odottelemalla (seuraava ryhmä starttaa vasta ensi vuonna)!

Kyllä, haluan mukaan 30.8. alkavaan valmennukseen!

Jos haluat vielä palata kurssin tietoihin, pääset sinne TÄS!